Zonnepanelen als slimme, groene investering

Waarom zou je vandaag de dag nog voor zonnepanelen kiezen? We geven je graag een aantal goede redenen mee.

1. Zonne-energie is 100% groen
Het opwekken van zonne-energie stoot 0.0 gr CO2 of andere schadelijke stoffen uit. Dat kan je van fossiele brandstoffen allerminst zeggen.

2. Je bespaart heel wat op je energiefactuur

De afgelopen jaren is elektriciteit steeds duurder geworden. De btw verhoging van 6% naar 21% zat daar uiteraard voor een groot stuk  tussen, maar ook de verhoging van de distributienettarieven en de Vlaamse energieheffing spelen uiteraard mee.  Tenslotte werd ook de gratis elektriciteit afgeschaft.  Zo steeg de prijs van elektriciteit in 2016 met maar liefst 30% tov 2015 en die trend zal niet meer wijzigen.  

Bekijk even de het investeringsplan op de subpagina mbt zonnepanelen en overtuig jezelf dat zonnepanelen als investering een goede zaak zijn.                                                    

  

3. Zonnepanelen worden steeds esthetischer en efficiƫnter
De tijd dat je grote blauwe zonnepanelen moest leggen, is lang voorbij.  Vandaag de dag kan je kiezen voor een strak zwart paneel dat veel minder afbreuk doet op de esthetiek van je woning.  Bovendien staat de technologie niet stil en worden de panelen steeds efficiĆ«nter.

4. De zon gaat wel nog even mee  ... gelukkig!
Volgens de laatste studies hebben we nog voor 50 jaar olie en nog voor een dikke 60 jaar gas.  De kinderen van nu zullen dus nog een wereld meemaken waar alle fossiele brandstoffen opgebruikt zijn. Investeer daarom nu, werk mee aan een betere toekomst voor onze kinderen, want het geeft je gewoon ook een goed gevoel!