Waarom kiezen voor een airco toestel?

♦ Wat is een airco of lucht-lucht warmtepomp?

Een airco of ook wel lucht/lucht – warmtepomp creëert een perfect binnenklimaat zowel op vlak van verwarming, maar uiteraard ook als koeling.  Het verwarmen gebeurt door warmte aan de buitenlucht te onttrekken, waarna de verwarmde lucht via een warmtewisselaar aan je leefruimte wordt afgegeven.  Voor koelen gebeurt het omgekeerde: warmte en vocht worden aan de binnenlucht onttrokken en via de warmtewisselaar aan de buitenlucht afgegeven.

Wij plaatsen steevast de VivAir van Bulex.  In hun gamma zitten zowel wandmodellen, vloermodellen als plafondmodellen, zodat er voor iedere ruimte een passende oplossing is.  

 

 

♦ Waarom kies je voor airco?

Dat airconditioningsystemen energieverslindende apparaten zijn, is niet meer dan een misvatting.

Recente ontwikkelingen en innovaties van de laatste jaren hebben ervoor gezorgd dat airco’s net heel energiebesparend zijn. 

En dat is niet het enige voordeel. Wij lijsten ze hieronder even allemaal:                                              

Voordelen:

♦ Er wordt gebruik gemaakt van een duurzame en groene energiebron.
♦ 
Dit toestel zorgt ook voor ventilatie door het continu aanvoeren van verse lucht, voor ontvochtiging en voor luchtzuivering.
Energielabel A+++ in koude modus en A+ in warme modus
♦ Verschillende mono-en multisplit toepassingen bieden heel wat flexibele installatiemogelijkheden 
Laag energieverbruik
Stille werking
Strak design
♦ Eenvoudige bediening dmv een afstandsbediening
♦ Aansturen mogelijk vanop afstand via een wifi-module 
♦ Koelmiddel R32 garandeert een minimale impact op het milieu
♦ Snelle installatie 

Ook ter vervanging van verouderde accumulatiekachels plaatsen we vaak deze toestellen.  Zo vermijd je heel wat 'kap-en-breekwerk' en de werken zijn in een beperkt aantal   Bekijk hier het filmpje over de installatie en de feedback van onze klant. 

Indien je kiest voor een airco in combinatie met  een “beperkte” installatie zonnepanelen  voor het opwekken van elektriciteit, bespaar je nog meer op je verbruik en draag je jouw steentje bij tot het verkleinen van jouw ecologische voetafdruk…         

Lijkt je dit wel wat?  We leggen je graag persoonlijk uit hoe dit toestel werkt en welke oplossingen voor jouw woning geschikt zijn. Contacteer ons hier.

Download hier de brochure en lees alle technische specificatie van de VivAir erop na.