Verwarm je sanitair warm water met de zon


♦ Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een installatie waarbij je de zonnestralen gebruikt voor het verwarmen van
je sanitair warm water.  
(vb. douchewater, badwater,…)

​Bekijk hier ons filmpje over de werking en de voordelen van een zonneboiler.♦ Hoe werkt een zonneboiler?

Het principe is eenvoudig: met de opgevangen zonne-energie verwarmt de zonnecollector de vloeistof. De vloeistof transporteert de warmte door het buizenstelsel naar een voorraadvat (boiler) en geeft die af.  De warmte verwarmt het water in het voorraadvat.   Bij een zonneboiler  bespaar je gemakkelijk tot 60 % op je verbruik voor de verwarming van je sanitair warm water.   Indien je kiest voor een zonneboiler in combinatie met  een nieuwe condensatieketel is de besparing op jouw verbruik nog groter en draag je zo jouw steentje bij tot het verkleinen van jouw ecologische voetafdruk…

Bekijk hier ons filmpje over de zonneboiler.


♦ Wat zijn de voordelen van een zonneboiler?

♦ De kostprijs van een zonneboiler en de mogelijke premies

De kostprijs voor een zonneboiler hangt af van een aantal factoren: merk,  type (leegloopsysteem of druksysteem), inhoud (afhankelijk van de gezinssamenstelling), regelingen enz.  Voor de installatie van een zonneboiler voor een gezin van 4 personen mag je rekenen op een investering vanaf 3200€ (netto, dus met aftrek premie).

Via 'Mijnverbouwpremie' bekom je een minimale premie van 550€ per m² collectoroppervlakte   (met een max. 40% van de factuur excl btw en max. 2750€ ) voor de plaatsing van een nieuwe zonneboiler.  Lees meer via deze link.    

♦ Wij kiezen voor een kwaliteitsmerk

Omdat wij staan voor kwaliteitsproducten werken wij samen met Bulex.  Meer info over de Bulex  zonneboiler vind je terug via volgende link.

♦ De zonneboiler: 'wat', 'hoe' en 'waarom' heel eenvoudig uitgelegd


Meer info of advies nodig?

U kan ons steeds telefonisch bereiken via 056 21 76 07 of 0488 48 02 55 of vul ons contactformulier in.