Wat houdt energie advies in?

Bij Ecodomo hebben we steevast 2 doelen voor ogen: jouw energiefactuur doen dalen én het aandeel hernieuwbare energie zoveel als mogelijk én waar mogelijk doen stijgen.   Tegen 2050 wil België volledig overschakelen van fossiele brandstoffen op hernieuwbare energie.  We hebben dus nog een lange weg af te leggen, maar eentje die Ecodomo volledig onderschrijft!  De toekomst ligt in de beslissingen die we nu nemen.  

Met betrekking tot ons advies, houden we ons steeds aan de energiedriehoek, waarin volgende stappen achtereenvolgens worden afgetoetst:
1/  Beperk zoveel mogelijk de energievraag.  Is je zolder bijvoorbeeld nog niet geïsoleerd, dan is dat misschien een eerste goede stap.
2/ Gebruik duurzame energie.  Is een warmtepomp een optie, of zonnepanelen of idealiter een combinatie van deze beide systemen?
3/ Gebruik indien nodig fossiele brandstoffen, maar dan zo efficiënt en schoon mogelijk.  Een gascondensatieketel is hier een mooie oplossing.

​► Maak nu een gratis afspraak met Pascal via pascal@ecodomo.be
​► Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand onze tips en nieuwtjes uit de sector


Hoe gaan wij te werken bij het geven van energie advies? 

Stap 1 : analyse van je energiefactuur 

We starten altijd met de analyse van je energiefactur. Zo gaan we na of je gebruik maakt van het goedkoopste tarief op de markt.   Door eenvoudigweg te veranderen van energieleverancier kan je flink wat besparen.  En uiteraard kijken we of je energiefactuur binnen de norm valt.

Stap 2: opsporen van grote verbruikers 

Vervolgens kijken we of er grote verbruikers aanwezig zijn.  We kunnen al veel afleiden uit het gesprek en uit de rondgang.   Is er twijfel, bijvoorbeeld bij een oude diepvriezer, dan doen we een meting met een kWh teller.  Bij een oude ketel doen we een verwarmingsaudit om na te gaan of deze nog voldoet.

Stap 3: lange termijn voorstel

De laatste stap is bekijken of er nuttige investeringen aan de orde zijn.  Hierbij houden we uiteraard steeds rekening met de prioriteiten en het budget.

Wat haal je als klant uit dit energie advies?

Vooreerst is een lagere energiefactuur een must.  Maar je draagt door je kleine of grotere inspanningen ook mee zorg voor de toekomst van onze planeet!  Ga niet voor een korte termijn oplossing, maar investeer in de waarde en je comfort van je huis, maar houd ook het milieu in je achterhoofd bij je beslissing.

► Overtuigd? Neem dan nu contact en luister naar wat wij voor je kunnen betekenen!

Heb je een duidelijke voorkeur voor bepaalde energiebesparende producten na ons advies, klik dan hier om te lezen hoe we vervolgens te werk gaan.