Een zonneboiler met leegloop vereist geen onderhoud

Een zonneboiler met leegloop vereist geen onderhoud

Geplaatst op 07/02/2018

Vraagt een zonneboiler met leegloopsysteem evenveel onderhoud zoals bijvoorbeeld een condensatieketel? Neen hoor.  Wij raden om de vier jaar wel een check-up aan, maar verder heb je geen zorgen.  Waarom dit zo is, begrijp je als je de werking van een zonneboiler met leegloopsysteem er even op nagaat. 

Profiteer dit jaar nog van de gunstige premies voor de zonneboiler!

Profiteer dit jaar nog van de gunstige premies voor de zonneboiler!

Geplaatst op 26/01/2018

Als je in je woning een zonneboiler laat plaatsen door een erkend installateur zoals Ecodomo, dan kunt je daarvoor een premie krijgen van je netbeheerder (Eandis/Infrax).  Vanaf 2019 zal deze premie wijzigen: van 550 euro/m² collectoroppervlak met een maximum van 2.750 euro en een max van 40% van het factuurbedrag naar 375 euro/m² met een maximum van 1.875 euro en een max van 40% van het factuurbedrag. 
Daarenboven keren bijna alle gemeentes nog een aardige premie uit.  Meestal ligt deze tussen 250 euro en 500 euro.

De woningpas komt er aan

De woningpas komt er aan

Geplaatst op 23/01/2018

Een woning (ver)bouwen, (ver)kopen of (ver)huren, daar komt heel wat papierwerk bij kijken.  Met behulp van de woningpas worden alle de attesten en documenten mbt je huis digitaal verzameld.  Dit overzicht is handig voor jezelf, maar je kan ook anderen makkelijk toegang geven, zoals je architect, je huurder, notaris of makelaar.  Een hele vereenvoudiging dus!  Hoe alles precies zal uitgewerkt worden, is nog een beetje koffiedik kijken, maar de woningpas zal de komende jaren zeker aan belang winnen.  Bekijk hier alvast het filmpje met wat extra uitleg.


Het wat, hoe en waarom van de zonneboiler

Het wat, hoe en waarom van de zonneboiler

Geplaatst op 27/06/2017

Bij Ecodomo houden we het graag eenvoudig!  Zo kwamen we tot onderstaand filmpje over de zonneboiler.  Geen hoogdravende technische uitleg, maar een simpele 'wat', 'hoe' en 'waarom'. 


Neem een virtuele kijk in ons energielab!

Neem een virtuele kijk in ons energielab!

Geplaatst op 09/02/2017

Het energielab maakt je wegwijs in alle mogelijkheden om energiezuinig te (ver)bouwen en jouw energiefactuur drastisch te beperken. Nieuwsgierig? Kijk dan virtueel al eens binnen!


Hoe werkt een zonneboiler?

Hoe werkt een zonneboiler?

Geplaatst op 25/11/2016

Als u in uw woning een zonneboiler laat plaatsen door een erkend installateur zoals Ecodomo, dan kunt u daarvoor een premie krijgen van uw netbeheerder. Maar hoe werkt een zonneboiler eigenlijk?


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!