Een zonneboiler met leegloop vereist geen onderhoud

Een zonneboiler met leegloop vereist geen onderhoud

Geplaatst op 07/02/2018

Vraagt een zonneboiler met leegloopsysteem evenveel onderhoud zoals bijvoorbeeld een condensatieketel? Neen hoor.  Wij raden om de vier jaar wel een check-up aan, maar verder heb je geen zorgen.  Waarom dit zo is, begrijp je als je de werking van een zonneboiler met leegloopsysteem er even op nagaat. 

Energie besparen : elke inspanning telt!

Energie besparen : elke inspanning telt!

Geplaatst op 01/02/2018

Als we met ons allen de strijd willen aangaan tegen de opwarming van de aarde, kan moeten we wel energiebewust(er) gaan leven.  De tijd van enkel glas, geen isolatie, houtkachels, energievretende huishoudtoestellen, ... is helaas nog niet overal lang voorbij.  We hebben nog een hele weg te gaan.  En die weg begint bij onszelf en onze kinderen.  Lees hieronder onze twintig tips om energiezuiniger door het leven te gaan.  We konden er gerust nog een 20-tal verzinnen, maar energiezuinig leven is een voortdurende keuze en eens de bewustwording er is, komt de rest vanzelf.

Profiteer dit jaar nog van de gunstige premies voor de zonneboiler!

Profiteer dit jaar nog van de gunstige premies voor de zonneboiler!

Geplaatst op 26/01/2018

Als je in je woning een zonneboiler laat plaatsen door een erkend installateur zoals Ecodomo, dan kunt je daarvoor een premie krijgen van je netbeheerder (Eandis/Infrax).  Vanaf 2019 zal deze premie wijzigen: van 550 euro/m² collectoroppervlak met een maximum van 2.750 euro en een max van 40% van het factuurbedrag naar 375 euro/m² met een maximum van 1.875 euro en een max van 40% van het factuurbedrag. 
Daarenboven keren bijna alle gemeentes nog een aardige premie uit.  Meestal ligt deze tussen 250 euro en 500 euro.

De woningpas komt er aan

De woningpas komt er aan

Geplaatst op 23/01/2018

Een woning (ver)bouwen, (ver)kopen of (ver)huren, daar komt heel wat papierwerk bij kijken.  Met behulp van de woningpas worden alle de attesten en documenten mbt je huis digitaal verzameld.  Dit overzicht is handig voor jezelf, maar je kan ook anderen makkelijk toegang geven, zoals je architect, je huurder, notaris of makelaar.  Een hele vereenvoudiging dus!  Hoe alles precies zal uitgewerkt worden, is nog een beetje koffiedik kijken, maar de woningpas zal de komende jaren zeker aan belang winnen.  Bekijk hier alvast het filmpje met wat extra uitleg.


Neem een virtuele kijk in ons energielab!

Neem een virtuele kijk in ons energielab!

Geplaatst op 09/02/2017

Het energielab maakt je wegwijs in alle mogelijkheden om energiezuinig te (ver)bouwen en jouw energiefactuur drastisch te beperken. Nieuwsgierig? Kijk dan virtueel al eens binnen!


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!