Waarom opteren voor een warmtepompboiler?

♦ Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler haalt warmte uit de omgevingslucht om sanitair warm water
(vb. douchewater, badwater,…) te verwarmen.

♦ Hoe werkt een warmptepompboiler?

Het principe is eenvoudig: het systeem bestaat uit een vat met daarop een warmtepomp. Je kan met de warmtepompboiler zelfs warme, vochtige lucht uit een badkamer zuigen en koele, droge lucht in een berging blazen.

Met een warmtepompboiler  bespaar je gemakkelijk tot 70 % op je sanitair warm water in vergelijking met een elektrische boiler.

Indien je kiest voor een warmtepompboiler in combinatie met  zonnecollectoren bespaar je nog meer op je verbruik en draag je zo jouw steentje bij tot het verkleinen van jouw ecologische voetafdruk…

                                                                                 
    


♦ Wat zijn de voordelen van een warmtepompboiler?


♦ Wat kost een warmtepompboiler en welke premies zijn er?

De kostprijs voor een warmtepomboiler hangt af van een aantal factoren: merk,  type, inhoud (afhankelijk van de gezinssamenstelling), gecombineerd met zonnecollectoren of stand alone, …  Voor de installatie van een warmtepompboiler voor een gezin van 4 personen mag je rekenen op een investering vanaf 2300€.  We rekenen hier netto, dus inclusief aftrek premie van 300 euro. 

Indien ondersteund met zonnecollectoren kan dit vanaf 3000€ (netto, dus met aftrek premie).   Fluvius  geeft 550 € premie per m² collectoroppervlakte (met een max. 40% van de factuur en max. 2750€) voor de plaatsing van een nieuwe warmtepompboiler ondersteund met zonnecollectoren.  Ook bepaalde gemeenten voorzien ook nog een premie voor een warmtepompboiler ondersteund met collectoren (http://www.energiesparen.be/subsidies/subsidiemodule).  

Je lees hier alles over de premie die je bij Fluvius kan aanvragen.

​♦ Kwaliteitsmerk

Omdat wij staan voor kwaliteitsproducten werken wij samen met Bulex.  Meer info over de warmtepompboiler vindt u terug via volgende link.