Premies

Wanneer je je woning energie efficiënter maakt, dan zijn er tal van premies waarop je mogelijks recht maakt.  We zetten ze hieronder graag voor je even op een rijtje.  Ingewikkeld? Geen nood, wij zoeken het graag voor je uit en doen ook de aanvraag voor je, als je dat wenst.

A. PREMIES VIA DE VLAAMSE OVERHEID

1. De Vlaamse renovatiepremie
Deze premie heeft een aantal inkomens-en eigendomsvoorwaarden en de woning moet ouder zijn dan 30 jaar. Voldoe je aan de voorwaarden, dan kan je 20% of 30% van je factuurbedrag terugkrijgen.  De volledige voorwaarden vind je hier terug.

2. De Vlaamse aanpassingspremie
Deze premie richt zich op 65-plussers die hun woning wensen aan te passen aan de noden van het ouder worden.  Ook hier gelden een aantal voorwaarden die je hier kan nalezen. 

B. PREMIES VIA DE NETBEHEERDER

1. Totaalrenovatiebonus of BENO-pass
Als je minstens drie premies aanvraagt (of minstens 2 premies combineert met een ventilatiesysteem) binnen een periode van 5 jaar en aan de voorwaarden voldoet, dan krijg je bovenop de premies van de netbeheerder nog een bijkomende bonus.  Hoe meer energiebesparende maatregelen je dus neemt, hoe hoger de bonus. Alle info vind je hier.

2. Premie bij de installatie van een warmtepomp
Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke verwarmingsinstallatie. 
Een warmtepomp wordt geplaatst bij een grondige renovatie of bij een nieuwbouwwoning.  Alle info omtrent deze premie lees je hier.

3. Premie voor het plaatsen van een condensatieketel als beschermde afnemer
Als beschermde afnemer kun je ook een premie krijgen bij het het plaatsen van een condensatieketel. 
Alle nuttige info kun je hier nalezen.

C. PREMIE VIA GAS.BE, de gasfederatie
Door Gas.be wordt een premie toegekend van max 500€ voor de vervanging van een toestel op aardgas dat voor 1 januari 1985 in België werd geïnstalleerd.  Het te vervangen toestel is een centrale verwarmingsketel, een toestel voor de productie van warm water of een toestel voor individuele verwarming in een residentieel gebouw.  Alle bijkomende info lees je hier 

Neen, het is geen gemakkelijke materie!

Bel ons voor raad, advies en/of begeleiding!  

 Je kan ons steeds bereiken op info@ecodomo.be of geef
ons een seintje op het nummer 056/21.76.07.