Waarom kiezen voor een nieuwe condensatieketel?

♦ Wat is een condensatieketel?

Een condensatieketel is een verwarmingsketel waarbij er “extra” warmte wordt gerecupereerd uit de verbrandingsgassen.  Daardoor ligt het rendement een stuk hoger dan bij een traditionele ketel, gemiddeld tot 20% hoger!

♦ Wat is het principe van een condensatieketel? 

condensatieketel



    

  

Het principe is eenvoudig: hoe lager de rookgastemperatuur, hoe beter.  Bij een oude ketel kan dit oplopen tot boven de 250°C, bij een hoogrendementsketel tot 120°C, terwijl dat bij een  condensatieketel  maar maximaal 50°C is.
Bij de vervanging van een ketel van meer dan 15 jaar door een nieuwe condensatieketel bespaart u gemakkelijk tot 30 % op uw energiefactuur en de uitstoot van schadelijke stoffen daalt tot een tiende.  Indien u kiest voor een condensatieketel in combinatie met  een zonneboiler voor het sanitair warm water bespaart u nog meer op uw verbruik en draagt u uw steentje bij tot het verkleinen van uw ecologische voetafdruk. 

♦ Wat zijn de voordelen van een condensatieketel?

• Je bespaart tot 30% op je energiefactuur in vergelijking met je oude ketel door het lage verbruik.
• Milieuvriendelijk: geringe uitstoot van CO2 en andere verbruiksgassen
• Hoog rendement: rendement van 109% 
• Compact toestel

♦ Hoeveel kost een nieuwe condensatieketel?

De kostprijs voor een nieuwe condensatieketel hangt af van een aantal factoren: merk, vermogen, type rookgasafvoer, extra werken om het condensatievocht af te voeren, regelingen enz.  Voor de installatie van een gaswandcondensatieketel  mag je rekenen op 3200€ tot 5500 €.   

♦ Heb je recht op een premie bij de installatie van een condensatieketel?

Elke eigenaar-bewoner uit de laagste inkomenscategorie en elke verhuurder aan een sociaal verhuurkantoor (SVK) kan een premie krijgen voor een nieuwe gascondensatieketel.

MijnVerbouwPremie voor gascondensatieketel bedraagt 1.800 euro, met een max. van 40% van het factuurbedrag excl btw.  Vervang je een oude verwarmingsinstallatie op stookolie? Dan bedraagt MijnVerbouwPremie 2.500 euro, met een max. van 50% van het factuurbedrag excl btw.

Lees hier alles in detail na.

We zijn je graag met meer info van dienst! Contacteer ons hier.

​Foto's zien? Uiteraard! Klik hier voor onze realisaties van geïnstalleerde condensatieketels.







Meer info of advies nodig?

U kan ons steeds telefonisch bereiken via 056 21 76 07 of 0488 48 02 55 of vul ons contactformulier in.