PREMIES

Wanneer je je woning energie efficiënter maakt, dan zijn er tal van premies waarop je mogelijks recht maakt.  We zetten ze hieronder graag voor je even op een rijtje.  Ingewikkeld? Geen nood, wij zoeken het graag voor je uit en doen ook de aanvraag voor je, als je dat wenst. 

A. PREMIES VIA DE VLAAMSE OVERHEID

1. De Vlaamse renovatiepremie
Deze premie heeft een aantal inkomens-en eigendomsvoorwaarden en de woning moet ouder zijn dan 30 jaar. Voldoe je aan de voorwaarden, dan kan je 20% of 30% van je factuurbedrag terugkrijgen.  De volledige voorwaarden vind je hier terug.

2. De Vlaamse aanpassingspremie
Deze premie richt zich op 65-plussers die hun woning wensen aan te passen aan de noden van het ouder worden.  Ook hier gelden een aantal voorwaarden die je hier kan nalezen.  

B. PREMIES VIA DE NETBEHEERDER

1. Totaalrenovatiebonus of BENO-pass
Als je minstens drie premies aanvraagt (of minstens 2 premies combineert met een ventilatiesysteem) binnen een periode van 5 jaar en aan de voorwaarden voldoet, dan krijg je bovenop de premies van de netbeheerder nog een bijkomende bonus.  Hoe meer energiebesparende maatregelen je dus neemt, hoe hoger de bonus. Alle info vind je hier.

2. Premie voor zonneboiler
De premie voor de zonneboiler bleef ongewijzigd tov 2018 en bedraagt nog steeds 550 euro/m² collectoroppervlakte, met een maximum van 40% van het factuurbedrag en maximaal 2.750€.  Ecodomo beschikt over een certificaat van bekwaamheid en is dus een erkend aannemer.  De gedetailleerde info lees je hier.

3. Premie voor warmtepompboiler
Sinds 2019 kan je ook bij de installatie van een warmtepompboiler een premie van 400 euro ontvangen met een maximum van 40% van het factuurbedrag.  Even alles in detail nalezen, doe je hier.

C. PREMIE VIA DE GEMEENTE

Er zijn ook veel gemeenten die nog een bijkomende premie toekennen, vooral voor zonneboilers.  Kijk hiervoor op de website van je eigen gemeente of stad.


 
Neen, het is geen gemakkelijke materie!

Bel ons voor raad, advies en/of begeleiding!  

 Je kan ons steeds bereiken op info@ecodomo.be of geef 
ons een seintje op het nummer 056/21.76.07.