Geniet nog tot 31 december van een btw-verlaging op warmtepompen - zonnepanelen en zonneboilers

Geniet nog tot 31 december van een btw-verlaging op warmtepompen - zonnepanelen en zonneboilers

Geplaatst op 26/04/2023

Door de stijgende energieprijzen besliste de federale regering in maart 2022 om de btw op zonnepanelen, zonneboiler en warmtepompen te verlagen van 21% naar 6%.  Met deze beslissing wil de regering ook eigenaars van recente woningen aanmoedigen om deze woning nog energiezuiniger te maken. Deze tijdelijke btw-verlaging geldt nog tot 31 december 2023. 

Energie besparen : elke inspanning telt!

Energie besparen : elke inspanning telt!

Geplaatst op 28/02/2023

Als we met ons allen de strijd willen aangaan tegen de opwarming van de aarde, kan moeten we wel energiebewust(er) gaan leven.  De tijd van enkel glas, weinig isolatie, energievretende huishoudtoestellen, ... is helaas nog niet overal lang voorbij.  We hebben nog een hele weg te gaan.  En die weg begint bij onszelf en onze kinderen.  Lees hieronder onze twintig tips om energiezuiniger door het leven te gaan.  We konden er gerust nog een 20-tal verzinnen, maar energiezuinig leven is een voortdurende keuze en eens de bewustwording er is, komt de rest vanzelf.

Premie warmtepompboiler

Premie warmtepompboiler

Geplaatst op 27/02/2023

Een warmtepompboiler haalt warmte uit de lucht en geeft dit vervolgens af aan je sanitair warm water. Dit toestel is dan ook heel wat zuiniger dan een gewone elektrische boiler en een goed alternatief voor de klassieke waterverwarmingssystemen.  Bovendien bekom je via MijnVerbouwpremie een bijzonder mooie premie!

Fijne feesten!

Fijne feesten!

Geplaatst op 22/12/2021

Het regende wederom annulaties allerhande de laatste maanden. Zo ook helaas voor de iets grotere kerst-en nieuwjaarsfeestjes.  Waar we vorig jaar nog dachten dit eenmalig te moeten meemaken, staan we opnieuw voor een feestperiode die geheel anders dient te worden ingevuld. 

Maar 'anders' hoeft helemaal niet 'slechter' te zijn.  Haal de vuurschaal opnieuw boven, geniet van de frisse buitenlucht & maak het binnen extra gezellig.  Kook en bak erop los, lees dat boek dat al weken op je ligt te wachten en geniet van een winterse wandeling.  Sla gerust een nieuwsuitzending over en open je sociale media voor een dagje niet.  Het heeft nog nooit iemand kwaad gedaan :-)

Kortom, maak er het allerbeste van! Wij genieten van ons verlof van 24/12 tem 3/1.  Fijn eindejaar!
Jij gunt het vast ook anderen? Dan krijg je 175 euro cadeau!

Jij gunt het vast ook anderen? Dan krijg je 175 euro cadeau!

Geplaatst op 23/09/2021

Net voor het drukke winterseizoen delen we traditioneel cadeautjes uit. Zo ook dit jaar! 
Breng je een nieuwe klant aan - en ja, je mag zelf ook aankloppen ;-), dan trakteren wij met een Colruyt bon van 175 euro.

We kiezen voor deze formule omdat je dan zelf kan kiezen wat er met de korting gebeurt:
• Je doet deze bon cadeau aan onze nieuwe klant. Hij krijgt met andere woorden 175 euro korting.
• Je besteedt het bedrag samen en organiseert bv een BBQ
• Je geniet zelf van de bonBulex verrast met een nieuw gamma condensatieketels

Bulex verrast met een nieuw gamma condensatieketels

Geplaatst op 22/09/2021

Stilstaan is achteruitgaan.  In iedere sector, maar ook zeker in de wereld van de verwarmingstechnologie.
Daarom komt Bulex met een resem vernieuwde technologieën in hun nieuwste generatie condensatieketels.  Deze nieuwe technologieën hebben als doel:

• het comfort te verhogen: minder wachttijd voor je warm water, een stabiele temperatuur, ook al wordt er een tweede kraan geopend
• het gasverbruik te verminderen door een zuinigere werking
• het waterverbruik te verminderen
• de levensduur van de ketel te verlengen
• de bediening te vereenvoudigen
• klaar te zijn voor de toekomst door een mogelijke hybride opstelling (combinatie met bv een zonneboiler)
• nog minder CO2 te produceren

Win een deel van je renovatie terug!

Win een deel van je renovatie terug!

Geplaatst op 21/05/2021

Verbouwen kan overweldigend zijn. Het is daarom belangrijk je goed te omringen.  Voor de 'eerste hulp bij renoveren' kan je in Zuid-West-Vlaanderen terecht bij de RenovatieCoach.  Deze coaches bieden ondersteuning op maat bij alle stappen van het renovatieproces.
De RenvatieCoaches vierden onlangs hun 1000ste renovatie. En om dat te vieren, riepen ze een wedstrijd in het leven waarbij je jouw renovatie en het klimaat vooruit helpt ! Je kan meedoen voor twee prijzen naar keuze via deze link.
Het kluwen van de vele premies

Het kluwen van de vele premies

Geplaatst op 05/02/2021

Het premielandschap bij ons is echt een kluwen.  Bijna wekelijks komen we bij klanten die geen weet hebben van de mogelijke premies waar ze aanspraak op kunnen maken.

Het premielandschap is zo moeilijk gezien ze uitgaat van verschillende overheden en dan bijvoorbeeld nog een van bepaalde federaties.  Zo voorziet de gasfederatie Gas.be nog steeds 500 euro premie voor een gasketel van 2000 die vervangen wordt door een nieuwe condensatieketel.Vervang nu je elektrische accumulatoren

Geplaatst op 07/12/2020

Een dertigtal jaar geleden waren accumulatiekachels absoluut in.   Ze zijn echter energieslorpend en bij de meeste gezinnen ook wel echt aan vervanging toe.  Meestal heb je dan de keuze tussen twee mogelijkheden; ofwel kies je voor een condensatieketel en radiatoren ofwel opteer je voor een lucht|luchtwarmtepomp, bestaande uit één of meerdere buitenunit(s) en één of meerdere binnenunits.  Idealiter combineer je dit met de plaatsing van zonnepanelen, zodat je een stuk van je eigen energie opwekt.    

Vervang nu je oude ketel voor het weer kouder wordt!

Vervang nu je oude ketel voor het weer kouder wordt!

Geplaatst op 22/09/2020

We spreken uit ervaring; straks komen de eerste koude ochtenden er aan en staat onze telefoon roodgloeiend. Laat je niet verrassen dit jaar!  Is je ketel al wat van leeftijd, vervang die dan tijdig. Zo bespaar je niet alleen op je energiefactuur, maar bespaar je jezelf ook die extra stress die bij een kapotte ketel komt te kijken.