Energie besparen : elke inspanning telt!

Energie besparen : elke inspanning telt!

Geplaatst op 24/09/2021

Als we met ons allen de strijd willen aangaan tegen de opwarming van de aarde, kan moeten we wel energiebewust(er) gaan leven.  De tijd van enkel glas, weinig isolatie, energievretende huishoudtoestellen, ... is helaas nog niet overal lang voorbij.  We hebben nog een hele weg te gaan.  En die weg begint bij onszelf en onze kinderen.  Lees hieronder onze twintig tips om energiezuiniger door het leven te gaan.  We konden er gerust nog een 20-tal verzinnen, maar energiezuinig leven is een voortdurende keuze en eens de bewustwording er is, komt de rest vanzelf.

Het kluwen van de vele premies

Het kluwen van de vele premies

Geplaatst op 05/02/2021

Het premielandschap bij ons is echt een kluwen.  Bijna wekelijks komen we bij klanten die geen weet hebben van de mogelijke premies waar ze aanspraak op kunnen maken.

Het premielandschap is zo moeilijk gezien ze uitgaat van verschillende overheden en dan bijvoorbeeld nog een van bepaalde federaties.  Zo voorziet de gasfederatie Gas.be nog steeds 500 euro premie voor een gasketel van 2000 die vervangen wordt door een nieuwe condensatieketel.