Hoe besparen op je energiefactuur?

Geplaatst op 09/03/2016

1) Zuinig verwarmen

Een condensatieketel is een verwarmingsketel waarbij er “extra” warmte wordt gerecupereerd uit de verbrandingsgassen.  Daardoor ligt het rendement een stuk hoger dan bij een traditionele ketel, gemiddeld 20%! Bij de vervanging van een ketel van meer dan 15 jaar door een nieuwe condensatieketel bespaart u gemakkelijk tot 30 % op uw energiefactuur en de uitstoot van schadelijke stoffen daalt tot een tiende.

2) Hernieuwbare energie

Heeft u al overwogen om zonnepanelen te plaatsen? Een PV-systeem (= zonnepanelensysteem) is een installatie waarbij met behulp van één of meerdere zonnepanelen zonlicht wordt omgezet in elektriciteit. Investeren in zonnepanelen is nog steeds een goed idee.

Door zelf elektriciteit op te wekken zal uw terugdraaiende meter uw energiefactuur fors doen dalen. Nadat uw investering terugverdiend is zal u voor de rest van de levensduur van uw installatie energie opwekken met behulp van de zon die voor iedereen gratis is. Zonne-energie stoot geen CO2 uit en is onuitputtelijk, in tegenstelling tot andere fossiele brandstoffen zoals gas en olie.

3) Warm water via de zon

Met een zonneboiler kan men tot 60% van het jaar de warm waterproductie verzorgen op zonne-energie. Met een beperkte investering haalt men een pak zuinigheid in huis : de zon warmt gratis de boiler op tot maximum 75°C. Nog tot juni 2016 kan u genieten van een premie voor de zonneboiler.

Wees er dus snel bij! Contacteer ons voor een gratis energiescan aan huis!