2 redenen om te kiezen voor een zonneboiler

Geplaatst op 06/02/2016

1) Zuinige installatie

Met een zonneboiler kan men tot 60% van het jaar de warm waterproductie verzorgen op zonne-energie. Met een beperkte investering haalt men een pak zuinigheid in huis : de zon warmt gratis de boiler op tot maximum 75°C.  Dit betekent  al heel wat aangename warme douches/baden. Er dient wel nog een energetische bijverwarming (vb. ketel, elektrische weerstand, ...) te voorzien worden om in geval van lange zwaar bewolkte periodes het comfort te garanderen. De intelligente regeling zal dan de ketel aansturen om het verschil te maken. Zonne-energie zal voor het overgrote deel van het jaar het water in de boiler voorverwarmen zodat er ook in de tussenseizoenen een pak minder energie verbruikt wordt.

 2) Geniet nog tot juni 2016 van een premie voor de zonneboiler

De kostprijs voor een zonneboiler hangt af van een aantal factoren: merk,  type (leegloopsysteem of druksysteem), inhoud (afhankelijk van de gezinssamenstelling), regelingen enz.  Voor de installatie van een zonneboiler voor een gezin van 4 personen mag je rekenen op een investering vanaf 2500 euro (netto, dus met aftrek premie). Eandis /Infrax  geeft 550 € premie per m² collectoroppervlakte (met een max. 50% van de factuur en max. 2750€ ) voor de plaatsing van een nieuwe zonneboiler.  Ook bepaalde gemeenten voorzien ook nog een premie voor een zonneboiler.

Deze premie loopt nog tot 30/06/2016 en wordt daarna herzien !  Wees er dus snel bij en geniet van gratis warm water via de zon !