Waarom kiezen voor zonnepanelen?

♦ Wat zijn zonnepanelen?

Een PV-systeem (= zonnepanelensysteem) is een installatie waarbij met behulp van één of meerdere zonnepanelen zonlicht wordt omgezet in elektriciteit. Deze systemen zijn genoemd naar het Engelse "photovoltaïcs" (P=Photo=licht, V=Voltaic=elektriciteit).

♦ Hoe werken zonnepanelen?

1. Het zonnepaneel zet zonlicht om naar elektrische energie.
2. De omvormer zet de gelijkstroom om in (220V) wisselstroom.
3. De opgewekte elektrische energie kan direct worden gebruikt.
4. Overtollige energie wordt aan het openbare elektriciteitsnet teruggeleverd. Wanneer er te weinig energie geproduceerd wordt, levert het net de nodige elektriciteit.

♦ Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Voor de één is zorg voor het milieu de belangrijkste reden om te kiezen voor zonnepanelen, voor de ander is dat het besparen op energiekosten.  Voor een derde is vooral de combinatie van die twee redenen mooi meegenomen!

>> Uw eigen schone energiebron

Zonne-energie stoot geen CO2 uit en is onuitputtelijk in tegenstelling tot andere fossiele brandstoffen, zoals gas en olie. Bovendien draag je uw steentje bij tot een propere, duurzame groene omgeving voor de toekomst.   

>> Investering die zichzelf terugverdient

Met de steeds maar stijgende elektriciteistarieven zijn zonnepanelen een uitstekende manier om te besparen op uw energiekosten. Door zelf elektriciteit op te wekken, zal uw terugdraaiende meter uw energiefactuur fors doen dalen. Nadat uw investering terugverdiend is, zal u  voor de rest van de levensduur van uw installatie energie opwekken met behulp van de zon.  Zonnepanelen wekken ook energie op als de zon niet schijnt.  Ze nemen nl. ook het licht van het daglicht op. Dus doen zonnepanelen niet alleen hun werk in de zomer, maar wekken ze ook in de winter energie op. Zo heeft u het gehele jaar profijt van de zonnepanelen.

Hieronder vindt u een investeringsplan van een gemiddelde installatie :

♦ Onze producten

Bij Ecodomo zweren we bij SMA omvormers.
Wat de zonnepanelen betreft kiezen we voor Bauer Solar Technik panelen of LG panelen. 

♦ Onze realisaties 

Bekijk hier een aantal voorbeelden van onze talrijke realisaties.Meer info of advies nodig?

U kan ons steeds telefonisch bereiken via 056 21 76 07 of 0488 48 02 55 of vul ons contactformulier in.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!